Start 1

 Hallo allemaal, wij zijn Start 1, 

 

 

Bij ons in de klas leer je de Nederlandse taal als je hier pas komt wonen. We bieden je ook rekenen, mondeling nederlands, knutselen, gymlessen krijgen we van juffrouw Lenie en we krijgen iedere dinsdag muziek van Juf Ine. Wat we ook vaak doen is uitstapjes maken om meer woorden te leren. Wat we vooral vinden, is dat je plezier hebt in het leren en door veel samen te werken leer je ook iets van elkaar. Juf Kumru staat de hele week voor de klas. Voor vragen kun je haar mailen naar: Kumru@duo2002.nl Wat ook heel leuk is we hebben juf Warda, zij is onze stagiaire van maandag tot en met woensdag in de klas.

 

Groetjes, 

 

kinderen en de juffen van start 1

BERICHTEN

31 okt 2018 - Herfst kleding designers van start 1
Binnen 2 dagen hebben we kledingstuk ontworpen en in elkaar geknutseld. Het was heel leuk om te doen en zo hebben we ook samengewerkt met elkaar. Bedankt juffrouw Warda voor deze opdracht. 

 

Groetjes kinderen van start 1.


08 okt 2018 - Politiebureau
Vandaag gingen we naar het politiebureau. Het was leuk en leerzaam. We kregen een rondleiding van twee politie agenten. We hebben nieuwe woorden geleerd en veel gezien. We mochten zelfs in de politieauto zitten, ook een motorjas aandoen en nog veel meer. Wat ook heel spannend was, was dat we naar de cellen mochten kijken. Er zijn verschillende soorten cellen. Een gewone cel, een cel voor dronken mensen en een cel waar mensen zichzelf of de politie iets willen aandoen. We bedanken de politie agenten dat we mochten kijken hoe ze werken. Ze zijn altijd welkom in onze klas. 

 


28 aug 2018 - Wat is 1 meter?
Vandaag gingen we met de klas naar buiten om te meten. In onze rekenboek stond, ga opzoek naar voorwerpen wat 1 meter is en dat we  moesten kijken hoever we konden springen zonder een aanloop te nemen. Dit was heel leuk en leerzaam. 


01 jun 2018 - Voetballer Lassana Faye
Donderdag 30 juni hadden we een bezoek in de klas. Namelijk voetballer Lassana Faye. Lassana Faye speelt bij Vitesse en kwam ons vertellen hoe hij voetballer is geworden. Lassana heeft vroeger ook bij ons op school gezeten. 14 juni komt Lassana weer langs en dit keer krijgen we voetbal les van hem. 


25 apr 2018 - Schoolreis
Vrijdag 20 april zijn we met een deel van onze klas naar Beekse Bergen gegaan en naar Walibi. We hadden geluk met het weer, want het was heel de dag warm. Wat hebben de kinderen die met juffrouw Kumru naar Beekse Bergen gingen een leuke dag gehad. We mochten ook op de foto met een van de olifanten bezorgers.


24 apr 2018 - Speurtocht!
Op donderdag 19 april 2018 hebben we samen met meester Nick, juffrouw Hajar en juffrouw Kumru speurtocht gelopen. We moesten opzoek gaan naar oranje kaartjes. Wanneer we een oranje kaartje gevonden hadden, kregen we een vraag. Je had vragen waarbij we goed moesten nadenken, zoeken of vragen. De juiste antwoord kregen we niet te horen. We kregen van meester Nick en juffrouw Hajar een letter.  Aan het eind van de speurtocht mochten we gaan puzzelen. Het juiste woord was 'kinderboerderij'. We hadden maar 2 antwoorden fout. Het was wel een leuke dag en we hadden geluk met het warme weer.

 

Groetjes,

 

Start 1 kinderen


09 nov 2017 - Sparta uitje met de klas!

08 nov 2017 - Op de foto met de voetballers van FC Volendam
Vandaag hadden we 3 jonge mannen gezien toen we terug liepen na zwemles. We vroegen ons af wie ze waren. Het waren voetballers van FC Volendam. We vroegen of we met ze op de foto mochten en dat mocht.