Start 1

 Hallo allemaal, wij zijn Start 1, 

 

 

Bij ons in de klas leer je de Nederlandse taal als je hier pas komt wonen. We bieden je ook rekenen, mondeling nederlands, knutselen, gymlessen krijgen we van juffrouw Lenie, zwemlessen van de badmeesters/zwemjuf van sportcentrum west en we krijgen iedere dinsdag muziek van Juf Ine. Wat we ook vaak doen is uitstapjes maken om meer woorden te leren. Wat we vooral vinden, is dat je plezier hebt in het leren en door veel samen te werken leer je ook iets van elkaar. Juf Kumru staat de hele week voor de klas. Voor vragen kun je haar mailen naar: kumru@obskasteelspangen.nl

 

 

Groetjes, 

 

kinderen en de juf van start 1

BERICHTEN

20 jun 2019 - Ijsjes verven.
Vandaag mochten we dan eindelijk ook op het raam gaan verven. De juf heeft allemaal ijsjes getekend en wij mochten het verven. Het was zo leuk om te doen, bedankt juf dat we mochten verven. Onze klas is nu klaar voor de warme zomerdagen. 


27 mei 2019 - Taart bakken tijdens de les mondeling Nederlands
Vandaag gingen we tijdens de les van mondeling Nederlands taart bakken. Cursus 1 kinderen hebben zelf een recept uitgekozen en een boodschappenlijst gemaakt. Samen met cursus 2 hebben we besproken wat we allemaal nodig hebben om te kunnen bakken. Vandaag was de grote dag en mochten we aan de slag. Het was goed gelukt en het smaakte lekker.


18 apr 2019 - Paasontbijt en training A-selectie van Sparta
Vandaag hadden we op school paasontbijt. Lassana Faye was er ook bij. We hebben samen gezellig ontbeten. Daarna is Lassana naar huis gegaan en wij mochten tegen 12uur naar de training kijken. Bedankt Sparta dat we mochten komen kijken.


15 apr 2019 - Lassana Faye
Vandaag had de juf een verrassing voor ons. Rond 13:00uur kwam opeens heel stilletjes Lassana onze klas binnen wandelen. We keken naar hem, maar iedereen was stil totdat Eylyul heel hard riep 'Lassana Faye'.  We mochten onze spullen opruimen en gingen hem vragen stellen. Hij had ook een verrassing voor ons. Wr kregen voetbalshirts van hem. Daarna gingen we naar buiten en gingen we voetballen. De juf had nog een verrassing. Aanstaande donderdag mogen we naar voetbaltraining kijken van Sparta van de A-selectie. In de ochtend hebben we paasontbijt en Lassana mag ook met ons komen mee ontbijten. 


27 mrt 2019 - Roystone Drenthe
Iedere woensdagochtend hebben krijgen we zwemles van sportcentrum West. We lopen dan langs Sparta stadion en we kwamen een bekende voetballer tegen. Namelijk Roystone Drenthe. We konden niet met hem praten, maar we mochten wel op de foto met hem. Jammer genoeg liepen de jongens door  en konden ze niet op foto. 


13 mrt 2019 - Natuur
De opdracht van vandaag was: maak je eigen kinderboerderij van lego. We kregen plaatjes van de dieren en zo gingen we de plekken indelen. Het was echt een teamwork.


14 feb 2019 - Valentijnsdag
Vandaag waren we extra lief voor elkaar, want het is Valentijnsdag. We zijn sinds maandag bezig met het maken van love monsters. Love monsters, klinkt heel gek maar wel schattig om te zien. Eindelijk waren ze vandaag ook af op de dag van de liefde. 

31 jan 2019 - Ramen zemen.
Vandaag hadden de kinderen die mondeling Nederlands cursus 2 volgen een les over ramen zemen. We mochten de ramen echt gaan zemen. Wat vonden we dat leuk om te doen.


23 jan 2019 - Sneeuwpret

22 jan 2019 - Sneeuw!!!
Vandaag rond half 10 begon het opeens te sneeuwen. We waren heel erg benieuwd of het wel bleef liggen. JA! Het bleef liggen. We wilden het liefst zo snel mogelijk naar buiten gaan en met de sneeuw spelen. In de grote pauze hebben we samen met andere kinderen geprobeerd om een sneeuwpop te maken. Er was een echte teamwork. 


05 dec 2018 - Sinterklaas
Vandaag kwam de Sint niet met Amerigo, maar met de politieagenten. Meester Henny en Vincent hebben tegen de hulppiet gezegd dat de Sint dit jaar niet naar Duo2002 komt. Natuurlijk was dat niet zo, de hulppiet was opeens ook Amerigo kwijt. Meester Vincent had Amerigo naar de kinderboerderij gebracht voor onderdak. Meester Henny en meester Vincent moesten even nee naar het politiebureau. Gelukkig konden ze snel weer terugkomen, want de Sint heeft ze vergeven. We konden allemaal gezellig Sinterklaas vieren. We hadden dubbel feest, want Elise was vandaag ook jarig!


03 dec 2018 - Gregor Breinburg
Vandaag hadden we een bijzonder bezoek in de klas. Op 13 november hadden we jong Sparta voetballers gezien, we vroegen of ze een keer met ons willen voetballen. Toen de juf een foto van ons aan het maken was, zei 1 van de voetballers tegen onze juf dat we aan Breinburg konden vragen of hij langs wilt komen. De juf heeft hem uitgenodigd en vandaag kwam hij dan eindelijk in onze klas. Het was een verrassing! Onze juf heeft niet verteld wanneer hij kwam. We mochten allemaal vragenstellen aan hem. 

  • Hoe oud ben je?
  • Hoe lang doe je voetballen?
  • Van welke afkomst ben je?
  • Waar woon je?
  • Heb jij een Lamborghini?
  • Hoe lang voetbal je bij Sparta en nog veel meer. 

Wat zouden we het toch leuk vinden als Gregor Breinburg vaak langskomt en misschien met ons gaat voetballen. 


30 nov 2018 - Natuurlijke verschijnselen
Tijdens de mondeling Nederlands les hadden we vandaag over drijven en zinken. We wilden ook weten wat er gebeurd met warm en koud water als we samen doen. Met een 2 verschillende ecoline kleuren hebben we aangeduid welke koud water is en welk warm water. Getest en er is iets magisch gebeurd! Niemand uit de klas had dit ooit gedacht. Kijk maar naar de foto en raad welke kleur warm water is en welke koud water.

31 okt 2018 - Herfst kleding designers van start 1
Binnen 2 dagen hebben we kledingstuk ontworpen en in elkaar geknutseld. Het was heel leuk om te doen en zo hebben we ook samengewerkt met elkaar. Bedankt juffrouw Warda voor deze opdracht. 

 

Groetjes kinderen van start 1.


08 okt 2018 - Politiebureau
Vandaag gingen we naar het politiebureau. Het was leuk en leerzaam. We kregen een rondleiding van twee politie agenten. We hebben nieuwe woorden geleerd en veel gezien. We mochten zelfs in de politieauto zitten, ook een motorjas aandoen en nog veel meer. Wat ook heel spannend was, was dat we naar de cellen mochten kijken. Er zijn verschillende soorten cellen. Een gewone cel, een cel voor dronken mensen en een cel waar mensen zichzelf of de politie iets willen aandoen. We bedanken de politie agenten dat we mochten kijken hoe ze werken. Ze zijn altijd welkom in onze klas. 

 


28 aug 2018 - Wat is 1 meter?
Vandaag gingen we met de klas naar buiten om te meten. In onze rekenboek stond, ga opzoek naar voorwerpen wat 1 meter is en dat we  moesten kijken hoever we konden springen zonder een aanloop te nemen. Dit was heel leuk en leerzaam. 


01 jun 2018 - Voetballer Lassana Faye
Donderdag 30 juni hadden we een bezoek in de klas. Namelijk voetballer Lassana Faye. Lassana Faye speelt bij Vitesse en kwam ons vertellen hoe hij voetballer is geworden. Lassana heeft vroeger ook bij ons op school gezeten. 14 juni komt Lassana weer langs en dit keer krijgen we voetbal les van hem. 


25 apr 2018 - Schoolreis
Vrijdag 20 april zijn we met een deel van onze klas naar Beekse Bergen gegaan en naar Walibi. We hadden geluk met het weer, want het was heel de dag warm. Wat hebben de kinderen die met juffrouw Kumru naar Beekse Bergen gingen een leuke dag gehad. We mochten ook op de foto met een van de olifanten bezorgers.


24 apr 2018 - Speurtocht!
Op donderdag 19 april 2018 hebben we samen met meester Nick, juffrouw Hajar en juffrouw Kumru speurtocht gelopen. We moesten opzoek gaan naar oranje kaartjes. Wanneer we een oranje kaartje gevonden hadden, kregen we een vraag. Je had vragen waarbij we goed moesten nadenken, zoeken of vragen. De juiste antwoord kregen we niet te horen. We kregen van meester Nick en juffrouw Hajar een letter.  Aan het eind van de speurtocht mochten we gaan puzzelen. Het juiste woord was 'kinderboerderij'. We hadden maar 2 antwoorden fout. Het was wel een leuke dag en we hadden geluk met het warme weer.

 

Groetjes,

 

Start 1 kinderen


09 nov 2017 - Sparta uitje met de klas!

08 nov 2017 - Op de foto met de voetballers van FC Volendam
Vandaag hadden we 3 jonge mannen gezien toen we terug liepen na zwemles. We vroegen ons af wie ze waren. Het waren voetballers van FC Volendam. We vroegen of we met ze op de foto mochten en dat mocht.